خانه >> متره و برآورد >> تفاوت صورت وضعیت ماقبل قطعی با قطعی

تفاوت صورت وضعیت ماقبل قطعی با قطعی

 تفاوت صورت وضعیت ما قبل قطعی و قطعی از نظر شرایط عمومی پیمان (در پیمانهای PC فهرست بهایی) در چیست؟ تهیه و تایید آن چه مزیتی دارد؟
 
در اینجا تفاوت تبصره یک ماده ۳۴ شرایط عمومی پیمان با ماده ۴۰ آن ( نشریه ۴۳۱۱ ) ، پاسخ سوال فوق را خواهد داد:
 
طبق تبصره یک ماده ۳۴ حداکثر تا یک ماه پس از تحویل موقت، آخرین صورت وضعیت موقت، طبق ماده ۳۷ شرایط عمومی پیمان و بدون منظور داشتن مصالح پای کار تنظیم می شود (و به عبارتی طبق فرجه های قانونی ماده ۳۷ رسیدگی و تایید می گردد) که اگر بر اساس این صورت وضعیت پیمانکار بدهکار نباشد یا جمع بدهی های وی از نصف کسور تضمین حسن انجام کار کمتر باشد ضمانتنامه انجام تعهدات وی بی درنگ آزاد می شود.
 و اما طبق ماده ۴۰ شرایط عمومی پیمان پیمانکار موظف است حداکثر تا یک ماه پس از تاریخ تحویل موقت، صورت وضعیت قطعی کارهای انجام شده رابراساس اسناد و مدارک پیمان بدون منظور نمودن مصالح و تجهیزات پای کار تهیه و برای رسیدگی به مهندس مشاور تسلیم نماید. (و اینبار رسیدگی به این صورت وضعیت نه طبق روند ماده ۳۷ بلکه طبق روند اعلام شده در ماده ۴۰ خواهد بود که ممکن است ماهها و در پروژه های خیلی بزرگ حتا بیش از سالهابه درازا بینجامد).
 همانگونه که ملاحظه می شود صورت وضعیتی که طبق تبصره یک ماده ۳۴ تهیه می شود همان صورت وضعیت موقت ماقبل قطعی خواهد شد و یکی از بهترین کاربردهای آن آزاد سازی ضمانتنامه انجام تعهدات پیمانکار است که در صورت رعایت تبصره مذکور نیازی نیست که تا پایان رسیدگی به صورت وضعیت قطعی نزد کارفرما بماند و می تواند با ارائه صورت وضعیت ماقبل قطعی و داشتن شرایط لازم، ضمانتنامه انجام تعهداتش را سریعا آزاد کند.

درباره ی مجید

دانش آموخته رشته مهندسی عمران آب هستم. عاشق تکنولوژی و ارتباطات. علاقه زیادی به نرم افزارهای اکسل و GIS دارم و بصورت تخصصی هر دو رو دنبال می کنم.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

sifka-120

ارائه نرم افزارهای متره - برآورد و تعدیل صورت وضعیت تحت نرم افزار قدرتمند و کاربرپسند اکسل